Ötödjére is kilométergyűjtés!

Ez a Természetjáró Fiatalok Szövetségének ötödik kilométergyűjtő akciója.
Célunk, hogy a koronavírus miatti karantén idején is minél több családot, fiatalt biztassunk arra, hogy kimozduljanak, túrázzanak. (Természetesen az aktuális járványhelyzet szerinti létszámkorlátot, szabályokat betartva.)

Egész évben, vagyis 2021. január 1. és december 31. között gyűjtjük a legyalogolt kilométereket. Most az iskolai és csoportos túrák kirándulások sajnos a korlátozások miatt nehezebben valósíthatók meg, így idén 10000 kilométer összegyűjtését tűztük ki célként.

Ki segíthet a kilométergyűjtésben?

Bárki, aki kisebb vagy nagyobb társasággal gyalogtúrázni megy, és az ifinapok.tfsz.hu oldalon beküldi a megfelelő adatokat. Mivel a célunk az, hogy minél több fiatal túrázzon, ezért feltétel, hogy a társaságban legyen legalább egy 30 év alatti túrázó.

Mekkora távot kell megtenni?

Ezt teljes mértékben a társaságra bízzuk, nincs kötelező minimum és teljesíthető maximum sem.
(Ha egy 50 fős társaság gyalogol 4 kilométert, az ugyanúgy számít, mintha egy 4 fős társaság gyalogolna 50 km-t.)

Mire van szükség a beküldéshez?
  • dátum
  • útvonal, táv
  • résztvevők száma, iskola/egyesület/a csoport fantázianeve
  • egy, a túrán készült csoportkép, amin látszik, hogy ki (kik) a 30 év alatti személy (személyek), illetve mindenki, aki részt vett a túrán
  • kapcsolattartó neve és email címe (az email címet nem tesszük közzé az oldalon)
  • a túra az Ifjúsági Természetjáró Napokon (június 5-6-án) zajlik.
  • a dátum is megjelenik a fényképen valamilyen kreatív módon (például egy tábla feltartásával, a porba írva vagy a kezetekkel formázva). A fantáziátokra bízzuk, hogy ennek kitalálását.
Honnan tudjuk, hogy hogy áll a gyűjtés?

Az ifinapok.tfsz.hu oldalon folyamatosan nyomon követhető, hogy hány kilométer kell még a cél eléréséhez. Ugyanitt láthatóak majd a beküldött adatok is. (Az email cím és a kapcsolattartó nevének kivételével az összes adat nyilvános lesz, tehát a csoportkép is.)

Miért gyűjtjük a kilométereket?

– Egyrészt azért, mert kíváncsiak vagyunk arra, hogy hány kilométert tudunk ilyen formán összegyűjteni, hogy mire vagyunk képesek, ha összefogunk.
– Másrészt azért, mert szeretnénk, hogy minél több fiatal túrázzon, mozduljon ki a természetbe.

Díjazás:

A nemes célok megvalósítása mellett a díjazás sem maradhat el. 2022 februárjában (a TFSZ éves közgyűlésén) természetjárással összefüggő ajándékokat sorsolunk ki a résztvevő szervezetek között. A sorsoláshoz a beküldött túrákhoz pontszámokat rendelünk az alábbiak szerint:

  • a gyűjtött pontszámot alapvetően megtett kilométer és a résztvevők számának szorzata adja (1 fő 1 km-e = 1 pont)
  • az Ifjúsági Természetjáró Napokon (2021. június 5-6-án) megtett túrák esetén a pontszám háromszorosát számoljuk (1 fő 1 km-e = 3 pont)

A sorsoláshoz a különböző társaságok által gyűjtött pontokat összegezzük, és minden megkezdett 100 ponthoz egy-egy sorsolószelvényt rendelünk.

Emellett pedig a legkreatívabb dátummegjelenítők között is sorsolunk.