Kilométergyűjtés hatodszor is!

Ez a Természetjáró Fiatalok Szövetségének hatodik kilométergyűjtő akciója.
Célunk, hogy minél több családot, fiatalt biztassunk arra, hogy kimozduljanak, túrázzanak.

Egész évben, vagyis 2022. január 1. és december 31. között gyűjtjük a legyalogolt kilométereket. Idén 10000 kilométer összegyűjtését tűztük ki célként, bízva abban, hogy idén sikerülni fog és abban, hogy idén nem lesz karanténos időszak és nem lesz akadálya a csoportos túrázásnak.

Ki segíthet a kilométergyűjtésben?

Bárki, aki kisebb vagy nagyobb társasággal gyalogtúrázni megy, és az ifinapok.tfsz.hu oldalon beküldi a megfelelő adatokat. Mivel a célunk az, hogy minél több fiatal túrázzon, ezért feltétel, hogy a társaságban legyen legalább egy 30 év alatti túrázó.

Mekkora távot kell megtenni?

Ezt teljes mértékben a társaságra bízzuk, nincs kötelező minimum és teljesíthető maximum sem.
(Ha egy 50 fős társaság gyalogol 4 kilométert, az ugyanúgy számít, mintha egy 4 fős társaság gyalogolna 50 km-t.)

Mire van szükség a beküldéshez?
  • dátum
  • útvonal, táv
  • résztvevők száma, iskola/egyesület/a csoport fantázianeve
  • egy, a túrán készült csoportkép, amin látszik, hogy ki (kik) a 30 év alatti személy (személyek), illetve mindenki, aki részt vett a túrán
  • kapcsolattartó neve és email címe (az email címet nem tesszük közzé az oldalon)
  • Külön értékeljük, ha a dátum is megjelenik a fényképen valamilyen kreatív módon (például egy tábla feltartásával, a porba írva vagy a kezetekkel formázva). A fantáziátokra bízzuk, hogy ennek kitalálását.
Honnan tudjuk, hogy hogy áll a gyűjtés?

Az ifinapok.tfsz.hu oldalon folyamatosan nyomon követhető, hogy hány kilométer kell még a cél eléréséhez. Ugyanitt láthatóak majd a beküldött adatok is. (Az email cím és a kapcsolattartó nevének kivételével az összes adat nyilvános lesz, tehát a csoportkép is.)

Miért gyűjtjük a kilométereket?

– Egyrészt azért, mert kíváncsiak vagyunk arra, hogy hány kilométert tudunk ilyen formán összegyűjteni, hogy mire vagyunk képesek, ha összefogunk.
– Másrészt azért, mert szeretnénk, hogy minél több fiatal túrázzon, mozduljon ki a természetbe.

Díjazás:

A nemes célok megvalósítása mellett a díjazás sem maradhat el. 2023 februárjában (a TFSZ éves közgyűlésén) természetjárással összefüggő ajándékokat sorsolunk ki a résztvevő szervezetek között. A sorsoláshoz a beküldött túrákhoz pontszámokat rendelünk az alábbiak szerint:

  • a gyűjtött pontszámot a megtett kilométer és a résztvevők számának szorzata adja (1 fő 1 km-e = 1 pont)

A sorsoláshoz a különböző társaságok által gyűjtött pontokat összegezzük, és minden megkezdett 100 ponthoz egy-egy sorsolószelvényt rendelünk.

Emellett pedig a legkreatívabb dátummegjelenítők között is sorsolunk.